Top 4 NFC use cases
Use cases

Top 4 NFC use cases

NFC, ook wel Near Field Communication genoemd, is de technologie die het mogelijk maakt dat twee apparaten met elkaar kunnen communiceren wanneer ze dicht bij elkaar worden gehouden.

schedule 4 min leestijd

Ik heb nog nooit van NFC gehoord, wat betekent het?

NFC, ook wel Near Field Communication genoemd, is de technologie die het mogelijk maakt dat twee apparaten met elkaar kunnen communiceren wanneer ze dicht bij elkaar worden gehouden. Een bekend voorbeeld voor de meeste mensen is contactloos betalen. De technologie maakt contactloze gegevensoverdracht tussen twee apparaten mogelijk.

Bij gebruik van deze technologie dient het ene apparaat als zender en het andere apparaat als ontvanger. Pling Cards wordt aangedreven door NFC-technologie, het kan bijvoorbeeld een link naar een smartphone sturen die je naar een specifieke bestemmingspagina brengt. Er is alleen een slimme tag nodig om te werken als je jouw smartphone tegen de Pling Card tikt.

Hoe vaak komt NFC voor?

NFC-technologie wordt heel vaak gebruikt in ons dagelijks leven. De technologie wordt vaker gebruikt dan je waarschijnlijk zou verwachten. Een mooi voorbeeld is het gebruik van Apple Pay. De technologie heeft de afgelopen jaren een enorme stijging in de vraag gekend. Experts suggereren dat dit te maken heeft met de opkomst van contactloos mobiel betalen. Tegenwoordig heeft 90 procent van alle best verkopende smartphones geïntegreerde NFC-technologie.

NFC is een snel ontwikkelende markt. Met grote merken zoals Google en Samsung aan boord, zal het de markt ertoe aanzetten zich nog sneller te ontwikkelen. Apple is een van de koplopers als het om deze technologie gaat. Naast Apple Pay zet het merk slimme technologie ook voor andere doeleinden in. Op hun Apple Worldwide Developers Conference maakte het merk gebruik van NFC-technologie voor de inloggegevens van deelnemers in plaats van 'normale' tickets met een streepjescode erop. Deze enorme verschuiving is enorm voor deze ruimte.

Zelfs KFC maakte gebruik van deze technologie in een van hun meer recente campagnes. Het bedrijf heeft NFC-ingebedde posters gemaakt. Mensen konden met hun telefoon tegen de poster tikken en die zou hen naar een nabijgelegen KFC-restaurant in de buurt leiden.

Top 4 gebruiks gevallen

#1 NFC-restaurant menu 

NFC is een geweldige innovatieve oplossing voor de restaurant industrie. Door gebruik te maken van deze technologie kunnen klanten direct vanaf de tafel bestellen. Na het bestellen kan de klant zijn bestelling direct betalen. Klanten kunnen op elke tafel een NFC-kaart vinden. Terwijl ze hun telefoon boven de kaart houden, wordt de klant naar een specifieke pagina of bestel menu geleidt. Pling Eats kan worden gebruikt om klanten in staat te stellen eten te bestellen en direct vanaf hun tafel te betalen. Het personeel in het restaurant krijgt een melding van de bestelling.

#2 Zelf inchecken via NFC

NFC-technologie heeft ook zijn intrede gemaakt in de horeca. Met behulp van deze technologie kun je bijvoorbeeld smartphone-compatibele deuren openen bij een BnB of hotel waar je verblijft. Pling Stay is een platform dat deze diensten aanbiedt. De technologie wordt ook gebruikt om gasten direct naar een landingspagina te sturen waar ze meer informatie over het verblijf kunnen vinden. Bijvoorbeeld roomservice of uitchecktijden.

#3 NFC-visitekaartjes

De zakenwereld is een zeer competitieve ruimte. Het maken van een goede eerste indruk is daarom erg belangrijk. Papieren visitekaartjes zijn achterhaald. In plaats daarvan is het verstandig om op een nieuwe manier langdurige relaties op te bouwen. Visitekaartjes ingebed met NFC-technologie zijn een innovatieve oplossing die ouderwetse visitekaartjes transformeert in use-cases voor digitale interactiviteit. Door gebruik te maken van Pling Cards voeg je waarde toe aan jouw visitekaartje en verander je de manier waarop  jij jezelf in de markt zet. Pling Cards bied je een digitaal visitekaartje dat kosten bespaart en je effectieve communicatiemiddelen biedt.

#4 NFC slimme wifi

NFC-technologie is zeer veelzijdig. Iedereen kent de strijd om een ​​café binnen te gaan en om de WiFi-code te moeten vragen. Het is niet ideaal. Pling WiFi biedt de mogelijkheid om gasten directe toegang tot WiFi te bieden door middel van NFC en QR-code technologie. Gasten kunnen met hun telefoon tegen de smart tag tikken en deze geeft direct toegang tot wifi. Als de gast geen gebruik kan maken van deze technologie, kan de klant een QR code scannen.

contactless nfc qr
Was dit behulpzaam?
thumb_up

2 personen vonden dit behulpzaam.