Wat is Smart Social Wifi en hoe werkt het voor jouw bedrijf en klanten?
WiFi

Wat is Smart Social Wifi en hoe werkt het voor jouw bedrijf en klanten?

Ontdek de voordelen die Smart Social WiFi te bieden heeft. Retailers hebben dankzij Pling WiFi nu een omnichannel-optie om sociaal te communiceren met hun klanten binnen en buiten de winkel.

schedule 4 min leestijd

Hoe vaak ben je ergens heen gegaan en wilde je WiFi gebruiken, om er vervolgens achter te komen dat je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig had of, erger nog, dat toegang geld kostte? Mensen gebruiken internet elke dag voor steeds meer dingen en WiFi is voor velen een noodzaak geworden. Geef jouw klanten wat ze willen om te voorkomen dat ze overstappen naar jouw rivalen. Jouw klanten verwachten overal gratis WiFi. Je loopt ernstig de fout in als je jouw klanten niet aanmoedigt om je op sociale media te volgen.

Met een door Smart Social Wifi geleverde oplossing, zoals Pling WiFi, kunnen we jouw WiFi en sociale kanalen naadloos combineren en helpen bij jouw dagelijkse volgende groei. Bijna elk soort bedrijf, inclusief festivals, sportscholen, cafés, pop-up winkels, winkellocaties, universiteiten en hotels, verliest het als het geen sociale WiFi biedt.

Klanten kunnen een volledig op maat gemaakte ervaring krijgen met Pling WiFi. Het maakt het niet alleen mogelijk voor klanten om toegang te krijgen tot internet, maar het versterkt ook hun positieve indruk van het bedrijf. Mensen willen constant toegang tot internet. Sociale WiFi zal klanten aantrekken en hen een stimulans geven om te blijven, of ze nu aan het winkelen zijn, aan het eten zijn of vrienden ontmoeten voor een drankje.

Hoe werkt het?

De webpagina die een gebruiker ziet voordat hij verbinding maakt met een openbaar WiFi-netwerk, wordt de Captive Portal genoemd. Gebruikers kunnen via deze website inloggen en zich registreren voor netwerken met hun persoonlijke inloggegevens. Retailers hebben dankzij Pling WiFi nu een omnichannel-optie om sociaal te communiceren met hun klanten binnen en buiten de winkel.

Stap 1: Integreer jouw sociale medianetwerken, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn in de Guest Wi-Fi Captive Portal. Gebruikers die verbinding maken met de gast-SSID zien een captive portal met de branding van jouw bedrijf. Klanten hebben toegang tot de gratis gast-WiFi door bijvoorbeeld in te loggen met hun e-mailadres.

Stap 2: Met behulp van Pling WiFi kun je snel verschillende incentives of sociale betaling werkstromen toevoegen. Ter illustratie: Registreer jouw Guest Wi-Fi-gebruikers als een fan op Facebook, een volger op Twitter of een LinkedIn-lid. Of laat ze jouw gepersonaliseerde bericht of exclusieve aanbiedingen delen met hun contacten. Laat ze ervoor kiezen om hun openbare informatie van sociale mediasites te delen. Moedig ze aan om zich aan te melden voor en deel te nemen aan jouw offline en online marketingcampagnes.

Stap 3: Ten slotte kun je jouw Guest Wi-Fi-gebruikers naar de website van jouw keuze leiden, zoals jouw website, een online winkel of een bestemmingspagina met een unieke deal voor jouw vaste klanten.

De voordelen

Een sterk WiFi-signaal kan bezoekers naar een gebied trekken. Gebruikers kunnen snel inloggen in plaats van een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord te moeten aanmaken.

Het bedrijf kan WiFi-gegevens bekijken en een glimp opvangen van dagelijkse activiteiten dankzij het Pling WiFi-dashboard.

Een van de grootste voordelen van de Pling WiFi-oplossing is dat gebruikers toegang hebben tot het WiFi-netwerk met hun reeds bestaande sociale kanalen. Vergeleken met het aanvinken van vakjes op een formulier of het vragen van jouw personeel om het WiFi-wachtwoord, is dit een stuk eenvoudiger.

Het vergroten van jouw volgers op sociale media door likes en check-ins is als het uitschreeuwen van jouw merk naar hun vrienden. Realtime marketing: geef ze de huidige deal, videoadvertentie of bestemmingspagina. Terugkerende klanten: telefoneer hen en mail ze marketingkansen.

Bij Pling WiFi zijn we ons ervan bewust dat het moeilijk kan zijn om klanten vast te houden die terugkomen naar jouw bedrijf, vooral gezien de huidige marktomstandigheden en concurrentie. Pling WiFi is speciaal ontworpen om jou te helpen dat doel te bereiken. Ons doel is om solide, duurzame verbindingen te creëren tussen jouw bedrijf en haar klanten. Het idee is veel gemakkelijker te begrijpen en te implementeren:

Door gratis Wi-Fi aan te bieden aan jouw klanten, kun je vervolgens gegevens beschikbaar stellen die zijn onderschreven door sociale media providers. Als jij jouw doelgroep kent, kun je meer bereiken met overtuigende en op maat gemaakte communicatie.

Pling WiFi stelt elk bedrijf in staat om zijn klanten te herkennen, hun algemene ervaringen te evalueren en de ruimte te verbeteren, zodat meer klanten vaker zullen komen en het nieuws zullen verspreiden, wat meer inkomsten en goodwill oplevert.

Bezoek de Pling WiFi-website voor meer informatie over Social WiFi.

wifi
Was dit behulpzaam?